diumenge, 7 d’octubre de 2012

FLL Food Factor torneig classificatori a Barcelona

Hola! Amb una mica de retard, us expliquem com ens va anar en l'edició FLL Food Factor. L'equip dels Argonautes estava format per: Meritxell, Iain i Júlia (escola Sadako, Barcelona), Noel i Àlex (CEIP Dolors Monserdà Santapau, Barcelona), Pau (La Ginesta, Castelldefels). Tots teníem 10 anys.
Pel nostre projecte científic sobre seguretat alimentària, vam partir del fet que havíem observat que, de tant en tant, algun tetrabrik de batut de cacau està en mal estat i per això vam buscar una fàbrica que estigués disposada a orientar-nos sobre quines podien ser les causes del problema, per tal de pensar en una possible solució. Així és com vam anar a visitar Llet Nostra, on ens van explicar que el producte es podria haver contaminat a causa d’un segellat defectuós de l’envàs perquè de vegades queda un porus sense segellar i això dóna lloc a la contaminació del producte de l’interior. Aquest problema també pot passar en el precinte d’alumini en les ampolles de plàstic.
La conclusió de la nostra feina és que vam proposar un sistema on un sensor òptic de bombolles d’alta sensibilitat detecta porus en el segellat dels tetrabricks de manera contínua i automàtica.
El 4 de febrer, al torneig classificatori de Barcelona, vam posar en escena el nostre projecte científic amb una obra de teatre.
Pel que fa al nostre robot, Argos, el repte era notable: el número de missions era força més gran que en edicions anteriors i per tant, vam haver de triar quines missions eren prioritàries per nosaltres. Finalment, l'Argos no es va poder dissenyar per aconseguir tants punts com en edicions anteriors, però tot i així, deu n'hi do el que podia fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada