diumenge, 12 de gener de 2014

Visites espectaculars al Centre de Comandament dels Bombers a Bellaterra i al grup de recerca ICARUS

El 15 de desembre vam visitar el Centre de Control dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Vam tenir el privilegi de poder disfrutar d'un mmestre excel·lent com en Manel Bosch, cap de coordinació de mitjans aeris dels Bombers.En Manel ens va explicar com s'organitzen els bombers, que és potser la part més interessant de cara als nostre projecte, en les tasques d'evaquació, extinció i utilització de mitjans aeris. També ens ha explicat els mitjans telemàtics, cartogràfics i sistemes de comunicacions i localització GPS que utilitzen. Ens ha aclarit els nostres dubtes sobre les limitacions i capacitats dels sistemes no tripulats (UAVs) i el que és més important....la nostra proposta de projecte li ha semblat molt interessant!!!!El darrer 7 de gener vam visitar al Parc Mediterrani de Tecnologia-UPC Castelldefels, les instal·lacions del grup ICARUS.

L'Enric Pastor, ens va explicar la seva feina en el desenvolupament de sistemes intel·ligents Embedded embarcats en UAVs (Vehicles aeris no tripulats) i que són capaços d' aportar valuosíssima informació als Bombers sobre l'evolució i situació dels incendis, especialment en fases avançades d'extinció.

Aquí podem veure una fotografia dels UAVs que utilitzen en les seves investigacions:Amb l'Enric vam podem aprendre moltes coses interessants, i ens va aclarir els nostres dubtes sobre les limitacions que tenen els sistemes de telecomunicacions (xarxa mòbil i TETRA), el car que és poder utilitzar comunicacions per satèl·lit i les limitacions que tindria utilitzar satèl·lits en sustitució dels UAVs en aquest tipus d'operacions.


Manel i Enric, moltíssimes gràcies...ens heu ajudat molt i us donem les gràcies per atendre-nos i ser tant amables i explicar-nos tant bé la vostra feina!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada